SELAMAT DATANG KE IPOH..PAKAR ROTI..EN ROSLI UMAR

Pada 30 Nov. baru-baru ini kami dengan bangganya menyambut kedatangan En Rosli Umar ke Fatihah Cake House bagi mencurahkan ilmunya yang luas dibidang roti dan bahulu.Kali ini pakar roti mencurahkan ilmunya dalam KELAS ANEKA ROTI DAN BAHULU @FCH.

En Rosli telah menunjukajar semua peserta membuat aneka jenis roti seperti ROTI ARAB,ROTI BENGGALI & ROTI LOAF MARBLE dan berbagai jenis BAHULU BERINTI.Peserta semua mengikutinya dengan penuh minat walaupun mengambil masa hanpir satu hari untuk menyiapkannya…dan…tentu sekali banyaaak yg dibawa pulang utk santapan keluarga…

Jooom tengok apa mereka buat !

20141130_100223 20141130_100234 20141130_100247 20141130_100326 20141130_100411 20141130_104025 20141130_104137 20141130_104152 20141130_104208 20141130_104232 20141130_104249 20141130_104610 20141130_160315 20141130_160325 20141130_160333 20141130_160356 20141130_160419 20141130_160557 20141130_160742 20141130_161751 20141130_161757 20141130_161857 20141130_162003 20141130_162923 20141130_171609 20141130_171638 20141130_171651 20141130_171703 20141130_171733 20141130_171752 20141130_171826 20141130_171944 20141130_172012(0) 20141130_172038 20141130_172102 20141130_172130 20141130_172702

Advertisements

ROTI ARAB & ROTI SARANG LEBAH @KKBG

Diluar jangkaan…ramai pula yang berminat mempelajari cara membuat ROTI ARAB dan ROTI SARANG LEBAH yang lembut lagi sedap ini…pada 23 Nov. lepas @KKBG (Kolej Komuniti Bt Gajah).

Dari pemerhatian kami,peserta-peserta begitu rajin,memberi perhatian dan membuat sendiri roti-roti tersebut dengan tunjukajar dari Kak Ani…mereka semua ENJOY membaking roti…dah siap..dapat bawa balik untuk dirasai bersama keluarga.Semoga puan-puan/cik-cik semua mempraktikkan apa yang dipelajari untuk hidangan keluarga atau untuk bisnes.SELAMAT MENCUBA DAN MENCAPAI KEJAYAAN.

20141123_092911 20141123_092923 20141123_092950 20141123_093034 20141123_093053 20141123_093511 20141123_094902 20141123_095011 20141123_101738 20141123_101813 20141123_101820 20141123_101908 20141123_102520 20141123_102601 20141123_102618 20141123_102739 20141123_102804 20141123_102819 20141123_102900 20141123_103036 20141123_103305 20141123_103744 20141123_125133 20141123_125217 20141123_130429 20141123_131317 20141123_131418 20141123_132240 20141123_132332 20141123_132601 20141123_132608 20141123_132624 20141123_132632

Joom Belajar ROTI ARAB,BAHULU BERINTI & ROTI LOAF MARBLE bersama pakar roti dari Melaka

Sekali lagi Fatihah Cake House akan anjurkan Kelas Membuat ROTI ARAB,BAHULU BERINTI & ROTI LOAF MARBLE bersama pakar roti dari Melaka iaitu EN ROSLI UMAR.

Roti Arab lembut,sesuai untuk sarapan pagi.makan tengahari,hidangan petang atau makan malam bagi yang berdiet.Bauhulu dengan berbagai inti enak dimakan samada untuk “tea break” atau untuk buah tangan kepada tetamu kita.Roti Loaf Marble pula sangat sesuai untuk sarapan pagi atau hidangan petang.Kepelbagaiannya membuatkan kita tidak rasa jemu untuk memakannya.Joom kita belajar membuatnya.Kosnya tidak tinggi dan boleh dibuat sendiri….tapiiii perlu tahu tekniknya…moh kite belajor !!!

#BAHULU INTI-Rosli Umar #ROTI ARAB-Rosli Umar

 

 

 

 

 

 

Tarikh : 30 November 2014 (AHAD)

Masa : 9.00 pagi

Bayaran : RM 200.00 seorang

# Anda akan membawa pulang Roti Arab,Bahulu Berinti dan Roti Loaf Marble yang dibuat untuk dikongsi bersama keluarga.Kami akan sediakan kotak untuk anda semua.

Anda akan ditunjukajar oleh En Rosli teknik membuat:

1.ROTI ARAB

2.BAHULU BERINTI – Strawberry,Blueberry,Choklat dan Mangga.

3.ROTI LOAF MARBLE

Sila daftar & confirm SEGERA … tempat terhad…call 0136405886.

 

RED VELVET & VICTORIA SANDWICH CAKE

Baru-baru nii kami telah membuat kek-kek yang special ini dalam kelas 8 November.Semua dah rasa…kek Victoria rasanya lembut sekali dan kek Red Velvet agak padat tetapi enak rasanya…apa lagi dimakan selepas makan nasi yg lauknya agak pedas atau apa-apa juga makanan yang agak pedas…ngam rasanya !

Kek ini walaupun agak cerewet sikit membuatnya…tapi tetap berpuas hati memakannya…

20141108_175211 20141108_105418 20141108_175222

kELaS Tart 8Nov bArU-baRU niii

Kali ini mereka nak buat tart…ya ! berbagai jenis tart telah ditunjukajar oleh kak ani dan telah pun berjaya dibuat oleh mereka semua.

Yang penting kulit tart mestilah cantik,sederhana gebunya…barulah sedaaap untuk berbagai jenis seperti cheese tart,bluebrry tart,fruit tartlets,tart telur dan berbagai lagi.Jooom kita tengok mereka buat….

20141108_162146 20141108_163317 20141108_174702 20141108_174957 20141108_175636 20141108_175707 20141108_180009 20141108_180102 20141108_180138 20141108_180312 20141108_180322 20141108_180335

Sekali lagi NASI ARAB MANDHI & KABSA @FCH

Dah makan..nak lagi..itulah penangan Nasi Arab yg enak..kedua-dua jenis nasi arab ini sedap mengikut selera masing-masing.Kalau selera saya…saya suka Nasi Arab Mandhi ..Ayam / Kambing.Nak tahu ? mana tak sedapnya..dah perap ayam 4 jam dan beras nasi arab direndam 6 jam…patutlah mahal apabila makan di Restoran Arab…susah nak membuatnya…SEDAP dimakan.

Joom kita tengok mereka buat…rasanya lagi sedap dari restoran..dan lagi murah.

20141022_101402 20141022_101414 20141022_101703 20141022_101741 20141022_112751 20141022_112944 20141022_115009 20141022_115021

KEK YG LEMBUT…tentulah MARBLE CAKE

Memang lembut kek marble ini…patennya cantik..setanding dengan kesedapannya.

Oleh itu peminat kek marble mempelajarinya pada 19 Okt lalu @FCH…memang puashati.

Ada yg berminat kek marble terbaru ini ??? CALL 013-6405886 atau 019-5450660 …kami akan buat utk anda…harganya sangat berpatutan…just call kami !

20141019_130933 20141019_130746 20141019_130541 20141019_130312 20141019_130205 20141019_130117 20141019_130056 20141019_130027 20141019_125323 20141019_124925 20141019_124645 20141019_124510 20141019_111428 20141019_110736 20141019_110536 20141019_110509 20141019_110449 20141019_105605 20141019_104700 20141019_104623 20141019_104551 20141019_104514

roti apa yg sedap tuuu…diaorang kata ROTI SARANG LEBAH

Bukan setakat cakap…memang Roti Sarang Lebah tu sedap..ditambah lagi dengan Mexican Bun.Bagi yang berdiet eloklah makanĀ  Wholemeal Bread saja…nak beli semua niii agak mahal.Roti-roti nii semua tahan lama …sekali buat boleh tahan sehingga seminggu.

Roti sarang labah memang tengah top sekarang ini…sebaiknya anda yg dah pandai buat… jadikan ianya sebagai bisnes.

Kalau teringin nak order… call 013-6405886 /019-5450660.

20141011_171138 20141011_171201 20141011_174952 20141011_175130 20141011_175342 20141011_175450 20141011_175526 20141011_175614 20141011_180438 20141011_182629 20141011_182806