Belajar Kuih Frozen @KKBG ..joom lihat

Pada hujung Januari lepas..satu kelas khas utk peminat frozen kuih telah diadakan.Ramai juga yg hadir.Kami telah menunjukkan teknik-teknik yg perlu dilaksanakan untuk mendapatkan kualiti frozen kuih yg baik.Frozen kuih yg berkualiti dapat bertahan sehingga 6 bulan dengan suhu yg stabil pada minima -7 darjah celcius.Rasanya tetap sedap dan nikmat kuih tetap tak berubah.Kami telah berkongsi ilmu dengan mereka semua..mereka membuatnya sendiri dan membawa pulang kuih yang dibuat..

Joom kita ronda-ronda tengok apa yg mereka buat….

20150131_095141 20150131_095422 20150131_095432 20150131_095455 20150131_101350 20150131_101404 20150131_101431 20150131_101452 20150131_102007 20150131_102105 20150131_102125 20150131_103956 20150131_104018 20150131_104036 20150131_104046 20150131_114916 20150131_115712 20150131_115724 20150131_115939 20150131_121108 20150131_121124 20150131_122035 20150131_122042

Strawberry Cheese Cake ni tak perlu dibakar…

Ahad..2 minggu lepas (18 Jan) kami buat Strawberry Cheese Cake…tak perlu dibakar dalam oven..cuma masukkan kedalam chiller/peti sejuk supaya kek tersebut dingin dan sedap dimakan.Sungguh ringkas dan sedap dimakan..tak cuba tak tahu…Anda yang lain nak cuba buat…joom call Kak Ani 0136405886 .. Anda diberi 1 biji kek istimewa ini untuk dibawa pulang menjamu selera bersama keluarga.

20150118_121843 20150118_121910 20150118_122039 20150118_122155

Personal class CUPCAKE …Rosnani,anda bersemangat tinggi

Rosnani adalah seorang yg gigih dalam meningkatkan ilmu bakerinya..kami doakan anda berjaya.Bukan kelas ini saja..banyak lagi kelas-kelas lain yang menjadi minat beliau.Tahniah Rosnani …anda mampu menjayakannya !

Suami dan anaknya juga menyokong kuat cita-citanya…tengoklah tuu suami + anaknya jadi pemerhati.

Joom kita tengok hasil kerjanya setelah dididik oleh Kak Ani … mengagumkan …cantik ..kreatif.

20150112_115128 20150112_134519 20150112_134534 20150112_134510

1 JANUARI 2015 …PEMBUKAAN TAHUN BARU YG BERMAKNA

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2015 kepada semua peserta-peserta kelas..kpd semua pelanggan pelanggan #Fatihahcakehouse dan juga sahabat2 kami..semoga kita semua diberi Allah kejayaan dan rezeki yg berkat.
Dihari cuti ini 1 Januari 2015 ..ramainya sahabat2 kami mempergunakan masa lapang ini untuk menimba ilmu dan saling bertukar kemahiran dalam kelas kek choc moist n muffin pisang choc chip.Kami @Fatihah cake house berterima kasih diatas kehadiran anda semua..selamat maju jaya..tk.

* banyaknyaa bawa balik…boleh habis ke makan tuuuuu…

20150101_124556 20150101_124218 20150101_124206 20150101_123732 20150101_123720 20150101_123705 20150101_123642 20150101_123636 20150101_123630 20150101_111720 20150101_111640 20150101_111624 20150101_111605 20150101_111558

 

Kita belajar INDULGENCE Cake @FCH…14 Dec

9.00pagi tadi sehingga 2.00ptg …semua peserta sibuk membuat..menghias KEK INDULGENCE..ramai juga yg hadir..seppatutnya buat @KKBG ..tapi kali ini kita pindahkan @FCH Tmn Pinji Mewah..semoga semua peserta dapat memanfaatkan ilmu kek hari ini..utk sendiri dan keluarga..selamat maju jaya..TQ.

Siaplah sudah Kek Indulgence yg dinanti nantikan ..cantik dan menyelerakan.Ada yg kata tadi..mungkin kek nii tak sempat sampai kerumah…kenapa ye? sebabnya..akan dikendurikan semasa perjalanan balik… TQ pada semua yg hadir..riuh..ceria…enjoy ..

20141214_095556 20141214_095606 20141214_095614 20141214_095619 20141214_095633 20141214_100334 20141214_100344 20141214_104921 20141214_104948 20141214_112047 20141214_112052 20141214_112242 20141214_112346 20141214_112446 20141214_112904 20141214_113028 20141214_113043 20141214_113101 20141214_113117 20141214_113607 20141214_113754 20141214_113801 20141214_113813 20141214_134011 20141214_134206 20141214_134307 20141214_135112 20141214_135134 20141214_135257 20141214_135307

ANEKA ROTI ..CANTIK,LEMBUT n SEDAP

7 Dec lepas kami telah melatih 3 peserta yang sangat berminat untuk membuat roti-roti yang lembut dan sedap ini.Mereka dah sabar lagi nak merasai air tangan sendiri dalam pembuatan ROTI ARAB,ROTI MARBLE LOAF,ROTI BENGGALI & ROTI SARANG LEBAH.Semua roti-roti ini sedaaap….kata mereka…berbaloi le belajar disini…itu kata mereka…jooom kita tengok aktiviti mereka…

20141207_135649 20141207_142356 20141207_142406 20141207_142411 20141207_152117 20141207_152212 20141207_165640 20141207_165708 20141207_165729 20141207_165801 20141207_165831 20141207_165934 20141207_170157

Special…DOUBLE INDULGENCE CAKE & LARVA CHEESE CAKE@FCH on DEC 1st.

INDULGENCE CAKE enaknya tidak terkata..dah makan baru tahu.

LARVA CHEESE CAKE atau KEK LELEH …nampak mudah..tapi perlu betul cara membuatnya..sangat sedap dimakan sebagai pencuci mulut selepas makan tengahari atau malam.Kalau nak buat hidangan petang pun OK.

Dec 1st…kelas ini khusus untuk 3 peserta yg teristimewa yg sudi datang dari jauh semata-mata untuk mempelajari cara-cara hendak membuat kek-kek yang lazat ini.

20141201_160923 20141201_160913 20141201_160903 20141201_160856 20141201_130244 20141201_130243 20141201_130235 20141201_111419 20141201_111216 20141201_111153