INDULGENCE n CHEESE Cake …

Atas permintaan peminat Indulgence dan Cheese Cake,kali ini kita organise satu kelas khas untuk buat kek-kek yg sedap dan lazat ini…seeloknya belajar buat sendiri…lebih murah dan sedap dimakan…nak beli di Secret Recepi atau dikedai kek..boleh.. sediakan wang lebih sebab kek sedap biasanya agak mahal !!! Joom kita buat sendiri…

20140928_152716 20140928_152730 20140928_152750 20140928_153128 20140928_153144 20140928_171404 20140928_171430 20140928_172602 20140928_172614 20140928_172737 20140928_172932

Special Class Nasi Arab for my great friends

Semoga sahabat-sahabat Kak Ani ini berpuas hati…dapat juga belajar buat nasi arab kali ini walaupun dah terlepas sebelum ini.

Alhamdulillah kelas ini berjalan lancar dan nasinya pun sedap dan enak dimakan.Kepada sesiapa yang berminat nak belajar..bolehlah berpakat dengan kawan-kawan 5 atau 6 orang…lebih pun takpa …kita boleh buat special class untuk anda…call je¬† 013-6405886…boleh dibincang.

Jooom kita tengok apa diaorang ni buat….

20140927_103742 20140927_103815 20140927_104137 20140927_104257 20140927_104315 20140927_104330 20140927_105604 20140927_132100 20140927_132129

KELAS-PELBAGAI ROTI & ROTI SPECIAL … 11 OKTOBER (Sabtu)

11 OKTOBER 2014 (SABTU)

JAM : 10.00 PAGI

YURANNYA: RM 150.00 SEORANG

KELAS – PELBAGAI ROTI

IMG_2082 IMG_2115

 

 

 

Anda akan ditunjukajar kaedah membuat pelbagai jenis roti dan anda akan membuatnya sendiri bersama-sama pengajar..anda akan lebih mahir dengan kaedah “HANDS-ON” ini.Sila bawa bekas BESARRR untuk anda bawa pulang roti-roti yang anda buat sendiri…BERBALOI !!!

BAGI KURSUS INI…SIJIL AKAN DIBERIKAN KEPADA SETIAP PESERTA YANG HADIR.

Anda akan diajar membuat pelbagai jenis dan bentuk roti/piza seperti:

-piza bsn

-piza bawang

-piza bulat

-sosej roll

-3 paten roti kacang

-roti kelapa

-roti kaya

-roti kentang special

-roti cheese

-donat

CONFIRM SEGERA untuk menyertainya… CALL 013-6405886

 

11 OKTOBER 2014 (SABTU)

JAM : 3.00 PETANG

YURANNYA: RM 120.00 SEORANG

KELAS – ROTI SPECIAL

IMAG1572

 

 

 

 

Anda akan ditunjukajar cara membuat roti-roti special ini step-by-step:

-Roti Wholemeal

-Roti Sarang Lebah

-Roti Mexican Bun

YANG MENYERTAI KELAS INI…ANDA JUGA AKAN MEMBAWA PULANG ROTI-ROTI SPECIAL INI… YG ANDA PROSES SENDIRI BERSAMA PENGAJAR !

ANDA PERLU DAFTAR SEGERA UTK KELAS INI…CALL 013-6405886 untuk confirm penyertaan.

LEMBUTNYA ROTI ARAB niii…lain dari yang lainlah !

Kami di FCH dengan bangganya mengalu-alukan En Rosli Umar dan isterinya (Pn Aisyah) yang sudi datang dari jauh…Melaka …untuk mencurahkan ilmu mereka dalam pembuatan ROTI ARAB & BAHULU BERINTI yang sememangnya sedaaap…belum rasa..belum tahu..moh kite rase…

Kita semua berterima kasih kepada En Rosli Umar yang tidak kedekut ilmu dan sedia mencurahkan segalanya demi kefahaman peserta-peserta kursus ini.Alhamdulillah kelas ini berjalan lancar dan banyak manfaatnya yang kami dapat dari En Rosli…dan seronoknya dapat bawa pulang baanyaaak roti dan bahalu berinti… berbaloi le….Oleh itu jangan ketinggalan bila FCH menganjurkan¬† kelas-kelas bakeri dimasa akan datang…cepat daftar dengan kami …nak belajar apa pun…call kami 013-6405886.

20140913_143801 20140913_143802 20140913_143844 20140913_143905 20140913_143913 20140913_143922 20140913_143938 20140913_144126 20140913_144138 20140913_150603 20140913_150624 20140913_150646 20140913_150706 20140913_150720 20140913_150734 20140913_150744 20140913_150756 20140913_150934