KELAS SPECIAL … HARI PEKERJA …1 MEI 2014

Sempena Hari Pekerja pada 1 Mei nanti FCH akan mengadakan kelas khas/special untuk anda semua.Mungkin ramai yang belum pernah buat kek dan biskut ini.Oleh itu…jooom …ambil peluang hari cuti ini untuk menambah ilmu pengetahuan dalam membuat kek dan biskut yang special ini.Jangan terlepas peluang ini…biasanya yang special ini tidak selalu ada.Oleh itu rebutlah peluang kali ini untuk belajar.Call 013-6405886 untuk mendaftar…SEGERA !

SESI 1 : CROQANT and BARS.

20140227_120351

Tarikh : 1 Mei 2014 (Khamis)

Masa : 10.00 pagi – 1.00 tgh

Yuran: RM 150.00 seorang

Anda akan ditunjukajar membuat:

1.Daim Croqant Cake

    – Chocolate red Velvet

2.Congo Bars

3.Creampuff

 

SESI 2 : BISKUT LIDAH KUCING

20140330_170735

Tarikh : 1 Mei 2014 (Khamis)

Masa : 3.00 ptg – 5.30ptg

Yuran: RM 100.00 seorang

Anda akan ditunjukajar membuat:

1.Lidah Kucing Rainbow

2.Lidah Kucing Croquant

3.Lidah Kucing Chocolate

JANGAN LUPA MENDAFTAR SEBELUM HADIR KELAS INI…CALL 013-6405886.

 

 

Bersedia untuk bisnes dibulan Ramadhan & cari duit raya

Ramadhan akan tiba dihujung Jun nanti dan Hari Raya Eidulfitri dihujung Julai nanti.Oleh itu kita perlu bersedia dan mengambil peluang ini mencari extra income disamping beramal.Bagaimana caranya ? Hadir kekelas dan pelajari teknik-teknik yang betul untuk membuatnya…baru betul !

Semua COOKIES ni dan KUIH TALAM …memang sedaap….berbaloiiii…..sesiapa yang berminat nak join kelas akan datang sila call 013-6405886.tk

20140420_145003 20140420_144406 20140420_144135 20140420_144037 20140420_144026 20140420_143957 20140420_143803 20140420_143749 20140420_143148(0) 20140420_142134 20140420_135849 20140420_135842 20140420_132550 20140420_132538 20140420_132510 20140420_132506 20140420_132404 20140420_132315 20140420_124345 20140420_124337 20140420_123731 20140420_123722 20140420_123706 20140420_123652 20140420_122534 20140420_122133 20140420_114407 20140420_114400 20140420_114209 20140420_114147 20140420_114120 20140420_114108 20140420_114050 20140420_114037 20140420_114026

NASI ARAB ? tak percaya ! Ya… kami dah belajar hari minggu lepas

Pembelajaran NASI ARAB @Fatihah Cake House dah selesai.Sedap ke Nasi Arab + Ayam/Kambing Mandhi + Kabsa + Jus Arabian Mango Salasi ? Nak tahu…tersangat sedap…terasa nak makan setiap hari.Jus mango tu kaw betul…yg dah belajar tuu dah dapat ilmu dari CHEF ROSE…semua rahsia pembuatannya dah ditunjukkan..live…jangan simpan ilmu tuu…buat…jgn tak buat..
Bagi pihak Fatihah Cake House…kami mengucapkan berbanyak TERIMA KASIH kepada CHEF ROSE yg sudi menunjuk ajar kami semua.TQ..TQ..TQ.
20140413_100701 20140413_100706 20140413_100747 20140413_100802 20140413_100939 20140413_101039 20140413_101943 20140413_101952 20140413_102014 20140413_105802 20140413_105812 20140413_105821 20140413_105907 20140413_105923 20140413_105957 20140413_110020 20140413_110202 20140413_110217 20140413_134233 20140413_134243 20140413_134547 20140413_134553 20140413_134604 20140413_134616 20140413_134628 20140413_140813 20140413_140827 20140413_140959 20140413_141007 20140413_141033 20140413_141254

Double Indulgence cakes…done @ 16 Mac

Kek Double Indulgence terkenal sedapnya…belum makan belum tahu..nak beli mahal harganya…jadi..belajar dan buat sendiri..boleh makan puas-puas dan ambil order juga utk bisnes.Kami jual murah sikit dari kedai-kedai kek lain…jadinya..semua orang mampu membelinya..merasainya..akan kelazatannya.

Mereka ni dah pun belajar … dah pun pandai membuatnya dengan tunjukajar dari Kak Ani…

2014-03-16 20.41.11 2014-03-16 20.47.54 2014-03-16 20.48.42 20140316_161208 20140316_161441 20140316_161855 20140316_162245 20140316_162419 20140316_162539 20140316_172240 20140316_172706 20140316_172812 20140316_172831 20140316_174951 20140316_175353 20140316_180049 20140316_180111 20140316_180848 20140316_180907 20140316_181143 20140316_181326 20140316_181440

KELAS – NASI ARAB oleh CHEF ROS dari KL pada 13 April 2014

Nasi Arab ? Ya…nasi yang sedap dan agak mahal jika kita makan di restoran.Jangan risau ! Anda dan seluruh keluarga anda boleh makan NASI ARAB pada harga yang sangat berpatutan dan sedap dan sepuas-puasnya.Caranya…ANDA belajar membuatnya dikelas kami…anda akan diajar kaedah yang betul menyediakannya…supaya rasa ARABnya… dan tentu sekali kosnya lebih rendah dari menjamu direstoran.

Anda datang belajar…anda akan diajar membuat:

1.Nasi Arab Kabsa Kambing

2.Nasi Arab Kabsa Ayam

3.Nasi Arab Mandy Ayam

4.Air Asam Tomato

5.Jus Arabian Mango Salasi

Tarikhnya : 13 APRIL 2014 (AHAD)

Masa : 10.00 pagi – 1.30 tgh

Yurannya : RM 130.00 seorang

Tempat : Premis Fatihah Cake House

                     No.25,Persiaran Zarib 1,

                     Taman Pinji Mewah,

                     31500 Lahat,Perak

Anda yang berminat sila daftar dengan Kak Ani : 013-6405886

dan

Bank-in deposit sebanyak RM 50.00 keakaun MAYBANK : 1580 3331 1484 (Nurfatihah Idayu Ismail).

Sila mesej butiran tersebut kepada Kak Ani.

Terima kasih.

Nak belajar buat ROTI (22 Mac) & CHEESE CAKE SPECIAL (23 Mac)…datang le !

Kami akan mengadakan kelas ROTI ASAS buat kali kedua tahun ini.Oleh itu ambillah peluang ini untuk belajar membuat roti dan mini piza pada 22 Mac 2014 (Sabtu).Luangkanlah masa anda untuk menimba ilmu ini…berminat call 013-6405886.

Pada Ahad 23 Mac 2014 kami akan mengadakan kelas Cheese Cake Special.Kek ini sedap…nak beli mahal harganya..buat sendiri lebih jimat.Kami akan latih anda buat sendiri kek ini…kaedah DIY.

“ UTK PENDAFTARAN HUBUNGI : 013-6405886 ”

NO

TARIKH / MASA / TEMPAT

JENIS KELAS

YURAN

(SEORANG)

PERHATIAN

 

1

 

22 MAC 2014(SABTU)

 

MASA: 10.00 PAGI

 

TEMPAT :

PREMIS FATIHAH CAKE HOUSE

 

 

 

ROTI ASAS(kursus ulangan)

Anda akan membuat sendiri 14 PATEN ROTI dengan tunjukajar dari Kak Ani:

1.      Sweet bun / Roti asas

2.     Mix Vege bun – BSN

3.     Mix Vege bun – Bulat

4.     Mix Vege bun – Bawang

5.     Sausage Roll

6.     Singlet sausage bun

7.     Roti kelapa

8.     Roti kaya

9.     Roti kacang – 3 paten

10.Sandwich bun

11.Potato bun

12.Mexican bun

 

 

RM 120.00

 

*Sila bawa APRON dan TUALA kecil untuk kegunaan anda sendiri.

 

*Sila bawa bekas untuk anda bawa pulang PELBAGAI JENIS ROTI yang telah anda pelajari dan buat sendiri untuk santapan keluarga.

 

Sila daftar SEGERA sebelum

21 Mac 2014.

 

Call Kak Ani=013-6405886

 

 

2

 

23 MAC 2014(AHAD)

 

MASA: 10.00 PAGI

 

TEMPAT :

PREMIS FATIHAH CAKE HOUSE

 

 

CHEESE CAKE SPECIAL

Kelas DIY/BUAT SENDIRI dengan tunjukajar dari Kak Ani.Anda akan memahirkan diri membuat:

1.Kek Cheese Bersalji

2.Kek Choklat Berkeju

3.Hokkaido Cupcake

 

RM 100.00

 

*Sila bawa APRON dan TUALA kecil untuk kegunaan anda sendiri.

 

# Anda akan membawa pulang kek-kek yang anda buat sendiri.

 

Sila daftar SEGERA sebelum

21 Mac 2014.

 

Call Kak Ani=013-6405886

 

 

Kami dah belajar & buat Kek Puding karamel + Pavlova + Congo Bar dipetang Ahad

….dah selesai pun buat Kek Puding Karamel + Pavlova + Congo Bar yang sedap-sedap tuuu…setiap orang bawa balik kek yang dibuatnya sendiri….boleh le makan bersama ahli keluarga malam ni.FCH mengucapkan berbanyak terima kasih kepada semua yang hadir.Ada rakan lama dan ada juga rakan baru yg hadir hari ini.Alhamdulillah dah selesai.Kalau ada yang ingin hadir kelas seperti ini,sila hubungi kami 013-6405886…untuk maklumat lanjut.TK
Mari kita tengok apa diaorang buat !!!!
20140309_154633 20140309_154736 20140309_154833 20140309_154948 20140309_155853 20140309_155910 20140309_155924 20140309_155936 20140309_165035 20140309_165045 20140309_165129 20140309_165201 20140309_165224 20140309_165231 20140309_165245 20140309_165259 20140309_165313 20140309_165421 20140309_165442 20140309_165505 20140309_165744 20140309_165802 20140309_165814 20140309_165843 20140309_165950 20140309_170203 20140309_170547 20140309_170553 20140309_170727 20140309_170935 20140309_174744 20140309_174756 20140309_175010 20140309_190600 20140309_190659 20140309_190714 20140309_190856 20140309_190941