Joom belajar buat DAGING BURGER dan NUGGET AYAM @ 17 Ogos 2014

Kita semua tahu makan BURGER & NUGGET … caranya BELI yang sudah siap untuk dimakan atau beli daging burger,nugget …kemudian bakar atau goreng …makan …cicah dengan sos cili begitu saja atau ambil roti jadikan ianya burger.

Sekarang ! kami nak buat kelas supaya kita boleh buat daging burger dan nugget sendiri…lebih JIMAT … lebih SEDAP & FRESH.

Kami nak tunjukkan kaedah yang betul membuat daging burger dan nugget dan menyediakan burger yang fresh lagi sedap dimakan…Untuk itu kami jemput khas CHEF ROS ke premis Fatihah Cake House untuk mengajar kita kaedah yang betul membuat dan menyediakan DAGING BURGER & NUGGET …pastikan anda bersama kami dalam kelas ini untuk mengetahui rahsia membuatnya !!!!

burger burger-2

 

 

 

 

Tarikh: 17 Ogos 2014 (AHAD)

Masa : 10.00 pagi

Bayaran : RM 160.00 seorang

Tempat : Premis – Fatihah Cake House,

                    No. 25,Persiaran Zarib 1,

                    Taman Pinji Mewah,

                    Pengkalan,Ipoh,Perak

( 1 km dari STATION 18 AEON & TESCO )

Maklumat lanjut-hubungi : 013-6405886

DAFTAR SEGERA … TEMPAT TERHAD

 

 

 

KEK LAPIS SARAWAK…kita semua dah buat hari ini @KKBG

Nampak senang nak buat…tapi sebenarnya perlu kemahiran untuk membuatnya…itulah kek lapis Sarawak.Setelah selesai sesi pembelajaran dari 9.30 pagi hingga 3.00 petang barulah kita semua tahu bahawa nak buat kek ini perlu cekal dan sabar..selapis..selapis..selapis..hingga lengkap.

Apa pun..semua 37 peserta ada kebolehan masing-masing…mereka dah tunjukkan hari ini.Kek lapis dah siap dan rasanya sedaap…not bad kata mereka.

Joom kita tengok gelagat mereka tadi…

20140622_092824 20140622_092825 20140622_092826 20140622_092828 20140622_092847 20140622_092905 20140622_095138 20140622_095146 20140622_095309 20140622_095342 20140622_132925 20140622_132934 20140622_132957 20140622_133005 20140622_133034 20140622_133102 20140622_133124 20140622_133129 20140622_133146 20140622_133155 20140622_133210 20140622_133220 20140622_133325 20140622_133353 20140622_134500 20140622_134526 20140622_134533 20140622_134553 20140622_135044 20140622_135216 20140622_135231 20140622_141302 20140622_141320 20140622_141626 20140622_141653 20140622_142359 20140622_144210 20140622_145501

NASI LEMAK SPECIAL buat keluarga tersayang

Kami telah pun berjaya membuat nasi lemak special untuk dimakan bersama keluarga pada pagi Sabtu 21 Jun.Kedua-dua nasi lemak ini sedap tapi tidaklah berapa susah nak membuatnya…tambah terliurnya ialah pelbagai sambal yang memang membuka selera makan…seperti sambal ikan,sambal telur dan berbagai lagi.Anda boleh membuat pelbagai lauk bersama SAMBAL IBU…sambal ibu sungguh menyenangkan kita untuk memvariasikan lauk-pauk kepada nasi lemak yang memang dah sedap !

Terima kasih kepada semua peserta yang dapat menghadirkan diri pada kali ini.Yang mana teringin lagi nak makan Murtabak Kraker Lapis tuuu…jangan lupa mencuba seperti yang telah Kak Ani ajarkan.Ikuti info kelas dan pelbagai produk FCH di laman blog atau fb kami.

Selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak.

20140621_095251 20140621_095259 20140621_095311 20140621_095715 20140621_095725 20140621_100940 20140621_100959 20140621_103753 20140621_114031 20140621_114046 20140621_114654 20140621_114757 20140621_115117

KELAS BISKUT MODEN oleh LYZA LOVE COOKIES @Fatihah Cake House,Ipoh- 15 Jun 2014

JOOOM CEPAT…KITA DAFTAR…CALL 013-6405886

…khas buat warga Ipoh yg berminat utk join kelas saya(Lyza Love Cookies)..modul biskut moden

…pada 15hb June 2014..jam 9.30 pagi…

…boleh daftar atau contact kak Wan Nurul Aini..013-6405886

… yuran rm200 utk 10 jenis biskut.

… CEPAT … JANGAN LEPASKAN PELUANG TERBAIK INI ….. RUGI KALAU TAK DATANG !

Untuk ronda-ronda ke fb Lyza.cookies,klik dibawah:

https://www.facebook.com/lyza.cookies

Joom belajar SAMPERIT @ BENGKEL YUZALINA – Sabtu 14 Jun 2014

Photo: Kelas SAMPERIT akan berlangsung besok jam 10.00 pagi.Bagi yang sudah mendaftar silakan datang...bagi yang ingin turut serta boleh juga datang pagi esok...sebaiknya sms nama penuh anda dan kita jumpa esok @ Fatihah Cake House

Biskut SAMPERIT terkini…rasanya sedap…rupanya cantiiik…

Samperit bukan saja dibuat buntuk hari raya tapi sangat sesuai sepanjang zaman.Bila-bila boleh buat…bila-bila pun boleh makan.Tak payah tunggu raya baru boleh makan SAMPERIT.Oleh itu marilah kita belajar kaedah membuatnya….berbagai samperit akan diajar …dan…tentu sekali ada kesedapannya tersendiri ! Joooom belajar ….

tarikh : 14 JUN 2014 (SABTU)

masa : 9.30 pagi

yuran: RM 160.00 seorang

tempat @ Bengkel Yuzalina Enterprise,No.9 Kg Piandang Baru,31560 Siputeh,Perak (jalan ke Pekan Parit).

Anda akan ditunjukajar dan membuatnya bersama-sama Kak Ani :

1.Samperit kastad

2.Samperit dahlia

3.Samperit choc.

4.Samperit badam

5.Samperit cheese

6.Tart gulung cheese

7.Tart mawar

8.Untaian

BONUS RESEPI…TART TULIP & NASTAR  KEJU.

Sila daftar SEGERA !!!  …call YUZALINA 017-5133277 …siapa lewat rugi le..Ramadhan dah dekat !

CHEESE CAKE Special & CROQANT Cookies …kita nak ajar buat 1 Jun nanti @FCH

1 Jun 2014 (Ahad)

jam 9.30 pagi

caj RM 150.00 sahaja seorang – biasanya kami caj RM200.00 …special sikit untuk kali ini…

20131229_113041

Anda akan ditunjukajar membuat Cheese Cake yg sedap ini:

 

1.Tiramisu Cheese leleh

2.pandan cheese leleh

3.Red velvet cheese leleh

4.Strawberry cheese leleh

++ cara membuat Cream Cheese untuk dilelehkan.

Anda akan buat sendiri bersama pengajarnya dan anda akan bawa pulang kek-kek tersebut.

Tolong confirm SEGERA …call 013-6405886

 

1 Jun 2014 (Ahad)

jam 2.30 petang

yurannya : RM 100.00 sahaja seorang

20140501_114711

Peserta kelas ini akan ditunjukajar kaedah membuat cookies yang enak ini:

 

1.Rainbow cookies

2.Croqant cookies

3.Chocolate cookies

DAFTAR SEGERA …boleh buat bisnes raya nanti…antara cookies yang popular masakini…. call 013-6405884 untuk book tempat.

UNTUK YG DAFTAR & HADIR 2 KURSUS SEKALIGUS … SPECIAL GIFT DARI KAMI @FCH.

BERSEGERALAH DAFTAR … CALL 013-6405886

 

Kelas ANEKA SAMPERIT sedang berjalan @FCH

Aneka Samperit sedang dilaksanakan dengan tekun oleh peserta-peserta kursus sekarang ini…8 jenis kesemuanya + 2 resepi bonus.Sebahagian darinya dah siap…nanti selepas rehat /makan tengahari siaplah kesemuanya.Kursus ini kaedah DIY…jadinya peserta dapat kemahiran terus semasa dan selepas belajar.Kami akan jalankan kelas seperti ini lagi…berminat hubungi 013-6405886.

20140525_104252 20140525_104319 20140525_104325 20140525_104403 20140525_104418 20140525_104956 20140525_105128

Kursus pembuatan ROTI @KKBG (24 Mei)

Seperti yang dikehendaki oleh pihak Kolej Komuniti Bt Gajah(KKBG)….pada 24 Mei (Sabtu), kami telah melaksanakan Kursus Pembuatan Roti untuk peserta-peserta yang telah mendaftar dengan KKBG. Nampaknya mereka enjoy dengan kursus ini dan dapat makan donat yang mereka buat sendiri.Sedap ke donat tuuu ? Sedap le … sebab tu habis dimakan.Sesi kali ini kita belajar membuat doh yang boleh digunakan untuk pelbgai jenis roti…rugiii sesiapa yang tak datang kali ini.Kami juga adakan kelas seperti ini @Fatihah Cake House…berminat hubungi kami 013-6405886.Banyak lagi yg perlu anda pelajari.

20140524_103554 20140524_103614 20140524_103739 20140524_103746 20140524_103758 20140524_104557 20140524_104607 20140524_104623 20140524_104725 20140524_104742 20140524_105054 20140524_105102 20140524_105127 20140524_105143 20140524_105219 20140524_105227 20140524_105258 20140524_105502 20140524_105830 20140524_105858 20140524_105907 20140524_110505 20140524_110532 20140524_110553 20140524_110851 20140524_110857 20140524_110939 20140524_111028 20140524_111043 20140524_112808 20140524_113011 20140524_113051 20140524_113110 20140524_113243 20140524_113251 20140524_113308 20140524_113409 20140524_113430 20140524_113521 20140524_113709 20140524_113930 20140524_120228 20140524_120250 20140524_122100 20140524_122119 20140524_122316 20140524_123118 20140524_123133 20140524_123145 20140524_124519 20140524_124543 20140524_131337 20140524_131508 20140524_131540 20140524_131744 20140524_132144 20140524_132229