Double Indulgence cakes…done @ 16 Mac

Kek Double Indulgence terkenal sedapnya…belum makan belum tahu..nak beli mahal harganya…jadi..belajar dan buat sendiri..boleh makan puas-puas dan ambil order juga utk bisnes.Kami jual murah sikit dari kedai-kedai kek lain…jadinya..semua orang mampu membelinya..merasainya..akan kelazatannya.

Mereka ni dah pun belajar … dah pun pandai membuatnya dengan tunjukajar dari Kak Ani…

2014-03-16 20.41.11 2014-03-16 20.47.54 2014-03-16 20.48.42 20140316_161208 20140316_161441 20140316_161855 20140316_162245 20140316_162419 20140316_162539 20140316_172240 20140316_172706 20140316_172812 20140316_172831 20140316_174951 20140316_175353 20140316_180049 20140316_180111 20140316_180848 20140316_180907 20140316_181143 20140316_181326 20140316_181440

KELAS – NASI ARAB oleh CHEF ROS dari KL pada 13 April 2014

Nasi Arab ? Ya…nasi yang sedap dan agak mahal jika kita makan di restoran.Jangan risau ! Anda dan seluruh keluarga anda boleh makan NASI ARAB pada harga yang sangat berpatutan dan sedap dan sepuas-puasnya.Caranya…ANDA belajar membuatnya dikelas kami…anda akan diajar kaedah yang betul menyediakannya…supaya rasa ARABnya… dan tentu sekali kosnya lebih rendah dari menjamu direstoran.

Anda datang belajar…anda akan diajar membuat:

1.Nasi Arab Kabsa Kambing

2.Nasi Arab Kabsa Ayam

3.Nasi Arab Mandy Ayam

4.Air Asam Tomato

5.Jus Arabian Mango Salasi

Tarikhnya : 13 APRIL 2014 (AHAD)

Masa : 10.00 pagi – 1.30 tgh

Yurannya : RM 130.00 seorang

Tempat : Premis Fatihah Cake House

                     No.25,Persiaran Zarib 1,

                     Taman Pinji Mewah,

                     31500 Lahat,Perak

Anda yang berminat sila daftar dengan Kak Ani : 013-6405886

dan

Bank-in deposit sebanyak RM 50.00 keakaun MAYBANK : 1580 3331 1484 (Nurfatihah Idayu Ismail).

Sila mesej butiran tersebut kepada Kak Ani.

Terima kasih.

Nak belajar buat ROTI (22 Mac) & CHEESE CAKE SPECIAL (23 Mac)…datang le !

Kami akan mengadakan kelas ROTI ASAS buat kali kedua tahun ini.Oleh itu ambillah peluang ini untuk belajar membuat roti dan mini piza pada 22 Mac 2014 (Sabtu).Luangkanlah masa anda untuk menimba ilmu ini…berminat call 013-6405886.

Pada Ahad 23 Mac 2014 kami akan mengadakan kelas Cheese Cake Special.Kek ini sedap…nak beli mahal harganya..buat sendiri lebih jimat.Kami akan latih anda buat sendiri kek ini…kaedah DIY.

“ UTK PENDAFTARAN HUBUNGI : 013-6405886 ”

NO

TARIKH / MASA / TEMPAT

JENIS KELAS

YURAN

(SEORANG)

PERHATIAN

 

1

 

22 MAC 2014(SABTU)

 

MASA: 10.00 PAGI

 

TEMPAT :

PREMIS FATIHAH CAKE HOUSE

 

 

 

ROTI ASAS(kursus ulangan)

Anda akan membuat sendiri 14 PATEN ROTI dengan tunjukajar dari Kak Ani:

1.      Sweet bun / Roti asas

2.     Mix Vege bun – BSN

3.     Mix Vege bun – Bulat

4.     Mix Vege bun – Bawang

5.     Sausage Roll

6.     Singlet sausage bun

7.     Roti kelapa

8.     Roti kaya

9.     Roti kacang – 3 paten

10.Sandwich bun

11.Potato bun

12.Mexican bun

 

 

RM 120.00

 

*Sila bawa APRON dan TUALA kecil untuk kegunaan anda sendiri.

 

*Sila bawa bekas untuk anda bawa pulang PELBAGAI JENIS ROTI yang telah anda pelajari dan buat sendiri untuk santapan keluarga.

 

Sila daftar SEGERA sebelum

21 Mac 2014.

 

Call Kak Ani=013-6405886

 

 

2

 

23 MAC 2014(AHAD)

 

MASA: 10.00 PAGI

 

TEMPAT :

PREMIS FATIHAH CAKE HOUSE

 

 

CHEESE CAKE SPECIAL

Kelas DIY/BUAT SENDIRI dengan tunjukajar dari Kak Ani.Anda akan memahirkan diri membuat:

1.Kek Cheese Bersalji

2.Kek Choklat Berkeju

3.Hokkaido Cupcake

 

RM 100.00

 

*Sila bawa APRON dan TUALA kecil untuk kegunaan anda sendiri.

 

# Anda akan membawa pulang kek-kek yang anda buat sendiri.

 

Sila daftar SEGERA sebelum

21 Mac 2014.

 

Call Kak Ani=013-6405886

 

 

Kami dah belajar & buat Kek Puding karamel + Pavlova + Congo Bar dipetang Ahad

….dah selesai pun buat Kek Puding Karamel + Pavlova + Congo Bar yang sedap-sedap tuuu…setiap orang bawa balik kek yang dibuatnya sendiri….boleh le makan bersama ahli keluarga malam ni.FCH mengucapkan berbanyak terima kasih kepada semua yang hadir.Ada rakan lama dan ada juga rakan baru yg hadir hari ini.Alhamdulillah dah selesai.Kalau ada yang ingin hadir kelas seperti ini,sila hubungi kami 013-6405886…untuk maklumat lanjut.TK
Mari kita tengok apa diaorang buat !!!!
20140309_154633 20140309_154736 20140309_154833 20140309_154948 20140309_155853 20140309_155910 20140309_155924 20140309_155936 20140309_165035 20140309_165045 20140309_165129 20140309_165201 20140309_165224 20140309_165231 20140309_165245 20140309_165259 20140309_165313 20140309_165421 20140309_165442 20140309_165505 20140309_165744 20140309_165802 20140309_165814 20140309_165843 20140309_165950 20140309_170203 20140309_170547 20140309_170553 20140309_170727 20140309_170935 20140309_174744 20140309_174756 20140309_175010 20140309_190600 20140309_190659 20140309_190714 20140309_190856 20140309_190941

KEK LELEH @ KKBG dipagi Sabtu 8 Mac

Masyaallah ramainyaaaa peserta kek leleh niiii…ramai yg ingin mempelajarinya dan berminat nak buatnya.Takpe … ramai pun …sebab semua berpeluang “hands on” cara membuat kek leleh / Larva Cheese Cake yang pelbagai rasa. Bagi yg dah merasainya kat rumah petang Sabtu … bagaimana ? Sedap tak kek leleh niiii ? SEDAAAP ! Oleh itu silalah teruskan membuatnya untuk makan atau untuk jual.Jadilah usahawan kek yang berjaya…kek leleh niii salah satu dari produknya.Nak belajar lagi pelbagai jenis kek…call 013-6405886 … atau nak info aktiviti Fatihah Cake House silalah jengok-jengok blog atau fb kami….TERIMA KASIH. 20140308_105017 20140308_105037 20140308_105118 20140308_105128 20140308_105136 20140308_105153 20140308_105220 20140308_105233 20140308_105251 20140308_105319 20140308_105337 20140308_105349 20140308_105401 20140308_105424 20140308_105540 20140308_105548 20140308_110042 20140308_110109 20140308_110226 20140308_110330 20140308_111213 20140308_111222 20140308_111235 20140308_111247 20140308_111353 20140308_111503 20140308_111528 20140308_111649 20140308_111712 20140308_112133 20140308_112214 20140308_112245 20140308_114255 20140308_114325 20140308_114341 20140308_114414 20140308_114520 20140308_114544 20140308_114625 20140308_114632 20140308_114640 20140308_121843 20140308_121856 20140308_121907

Tema MERAH kawin anak Pakmisai hari ini

Tahniah Pakmisai dan Makmisai menyambut menantu hari ini.Tentu sekali tahniah juga kepada pengantin … INTAN + HAKIMI.Tema majlis mereka MERAH.Oleh itu kami berbesar hati meng’sponsor’ kek pengantin bertema merah untuk pengantin baru yang berbahagia ini.

…anda…jika berminat nak order kek bertingkat-tingkat macam niii call je 013-6405886.tq

 

20140301_140128 20140301_140154

LARVA CHEESE CAKE @ YUZALINA ENTERPRISE … 01.03.14

Enjoy betul pagi tadi buat Larva Cheese Cake @ Kek cheese meleleh di Bengkel Yuzalina.Terima kasih semua rakan-rakan Ina yang begitu sporting dan bersungguh-sungguh belajar pagi tadi.Oleh kerana cekap dan mahirnya mereka … kelas tadi habis awal sikit dari biasa.Kami di FCH berharap anda semua akan membuat kek cheese leleh ini dan perkenalkan kepada kawan-kawan lain…bagi rasa dulu…kemudian kita deal bisnes dengan mereka…ambil peluang ini…kek ini tengah booom sekarang ini.

Mari kita tengok kesibukan mereka buat kek cheese leleh pagi tadi….

20140301_095306 20140301_095440 20140301_095500 20140301_101101 20140301_101124 20140301_101236 20140301_101909 20140301_101931 20140301_102108 20140301_102154 20140301_102253 20140301_102329 20140301_102834 20140301_102900 20140301_102916 20140301_104300 20140301_104314 20140301_104322 20140301_104343 20140301_104453 20140301_105258 20140301_110514 20140301_111331 20140301_111441 20140301_111520 20140301_111820 20140301_111854 20140301_112030 20140301_113156 20140301_114937 20140301_114944 20140301_115427 20140301_115638 20140301_120642

Kelas khas Pretzel + Congo Bars… 27 Feb.

Atas permintaan anda kelas hari apa pun tak apa dgn syarat kami available….tu le sebabnya jadi kelas khas hari Khamis lepas untuk tidak menghampakan dua sahabat Kak Ani ini.Selain Pretzel mereka juga diajar membuat Congo Bars…agak manis tapi sedap.Semoga keduanya berpuas hati ilmu dan kemahiran yang ditimba pada hari tersebut…. jooom kita tengok diorang menggentel pretzel…

20140221_160819 20140227_120321 20140227_120351 20140227_121935 20140227_122032 20140227_122302 20140227_125012 20140227_125020